Loxodonta africana - afrikansk elefant


AFRIKANSK ELEFANT

VIDENSKABELIG KLASSIFICERING

Kongerige

:

Animalia

Phylum

:

Chordata

Underphylum

:

Hvirvler

Klasse

:

Mammalia

Bestille

:

Proboscidea

Underordre

:

Feliformia

Familie

:

Elephantidae

Venlig

:

Loxodonta

Arter

:

Loxodonta africana

Almindeligt navn

: Afrikansk elefant

GENERELLE DATA

  • Kropslængde: hun: 3,3 m fra hovedet til halespidsen; han: 4 m fra hovedet til enden af ​​halen
  • Mankehøjde(1): hun: 2,5 - 3,0 m; han: 4,0 - 4,5 m
  • Vægt: op til 6000 kg
  • Levetid: 60 - 80 år
  • Seksuel modenhed: 10 - 12 år

HABITAT OG GEOGRAFISK DISTRIBUTION

Den afrikanske elefant, der engang var udbredt i 37 lande i Afrika syd for Sahara, findes nu kun i nogle områder med 30% af befolkningen begrænset til et par beskyttede områder. Dens rækkevidde strækker sig fra den sydlige del af Sahara til den sydligste spids af Afrika mellem Atlanterhavet og Det Indiske Ocean.

De to aktuelt anerkendte underarter er Loxodonta africana cyclotis (Afrikansk skovelefant) e Loxodonta africana africana (Afrikansk elefant i ørkenen), som adskiller sig fra hinanden for deres geografiske placering, for vægten og længden af ​​stødtænderne. Førstnævnte lever hovedsageligt i regnskoven, den har mere slanke stødtænder og er mindre, mens sidstnævnte bor i ørkenen og i prærierne. Ifølge nogle forskere ville det være to forskellige arter i stedet for to underarter.

Karakter, adfærd og socialt liv

Hunnerne fra den afrikanske elefant lever i flokke på 9-11 kvinder, som regel er beslægtede med hinanden (søstre) og deres unger. Der etableres et hierarki inden for gruppen: den ældste kvinde er matriarken, hvis erfaring og autoritet alle er afhængige af.

Generelt er besætningen kun dannet af hunner, men små mænd, der endnu ikke har nået seksuel modenhed (omkring 10 år), kan også være til stede.

Matriarken forbliver i kommando gennem hele sit liv og erstattes kun, når hun ikke længere er gammel, og på hvilket tidspunkt den ældste efter hende tager kommandoen, og hun overlades til at klare sig selv.

De isolerede elefanter er hannerne, der kun midlertidigt mødes i grupper af en vis nødvendighed, men som regel bor alene.

Generelt er familiegrupper, der bor i samme område, alle relateret til hinanden.

De er nomadiske dyr, der følger årstidens rytme og bevæger sig nu i et område nu i et andet afhængigt af den større tilgængelighed af mad.

I den tørre sæson kan forskellige grupper derfor samles rundt om en enkelt vandpulje med lidt vandtilgængelighed.

Besætningen er meget velorganiseret, for eksempel med rigtige vagtskift for at lade mødrene hvile især (elefanterne sover eller står eller ligger på deres side), mens nogle beskytter og kontrollerer de unge.

Når et rovdyr nærmer sig flokken, placeres kyllingerne i midten, og alle de andre hunner cirkulerer for at beskytte dem ved at skabe en uigennemtrængelig barriere for ethvert rovdyr.

Elefanter elsker at rulle rundt i mudderet, hvormed de dækker hele deres krop for at beskytte sig mod solen og parasitterne.

FYSISKE EGENSKABER

Den afrikanske elefant er en enorm pachyderm meget tung, så meget at den er det tungeste dyr på jorden og den næsthøjeste.

De er kendetegnet ved seksuel dimorfisme, da hanen er betydeligt større end kvinden.

Kroppen er mørkegråbrun i farve og har spredte hår, der går tabt gennem årene. Huden er 2,0 til 4,0 cm tyk.

De har meget store ører (ca. 1,2 m i diameter) og meget vaskulariserede, som elefanten ryster for at sprede varmen.

Den afrikanske elefant har en næse, der omdannes til en lang, meget fleksibel bagagerum, der stammer fra overlæben. Den er ca. 1,5 m lang og alene vejer omkring 135 kg. Kufferten bruges både til at løfte vægte og til at udføre præcisionsoperationer med de to særligt følsomme næsebor. Udover dette bruges det også til at fodre, opfatte lugte, kvæle og blive våd.

På siderne af bagagerummet er der to elfenbenstænder, der ikke er andet end de særligt udviklede fortænder, der vokser kontinuerligt og bruges af elefanten til at rive træernes bark, til at grave eller som elementer af lovovertrædelse / forsvar. Resten af ​​tænderne består af fire molarer, der udskiftes tre gange i løbet af elefantens liv.

Benene i den terminale del er forsynet med en tyk pude fedt, der fungerer som en støddæmper for dyret til at understøtte den store vægt.

En typisk ejendommelighed for den afrikanske elefant er, at brysterne findes i brystet snarere end i maven, hvilket er ret sjældent hos firbenede pattedyr.

Afrikanske elefanter er blandt de længstlevende pattedyr med en gennemsnitlig levetid på 70 år.

MEDDELELSE

Afrikanske elefanter er dyr, der kommunikerer meget med hinanden. De bruger berøring: for eksempel fletter de deres kufferter ind i hinanden som et tegn på hilsen eller mærker hinanden eller trompeter.

SPISEVANER

Den afrikanske elefant er et planteædende dyr. Når der er en overflod af mad, lever den af ​​urteagtige planter (fra 100 til 300 kg om dagen og drikker op til 200 liter vand om dagen), frugt, mens den i den tørre sæson lever af blade, bark og små buske.

De spiser generelt ikke planter, der vokser i sumpede områder, da de er meget ernæringsfattige. Kun gamle dyr med tandproblemer lever af denne vegetation, fordi den er mere øm.

Reproduktion og vækst af små

Den afrikanske elefant har ikke en præcis reproduktionssæson, da kvinden er frugtbar hver anden måned i cirka to dage. Når hanen finder en kvinde i varme, bliver han meget aggressiv og kæmper hårdt med de andre hanner for at sikre kvindens favoriserer, og i disse tilfælde er det altid den største og med de længste fangs, der formår at få det bedre.

Selvom der ikke er nogen parringssæson, er regnperioden den med en højere reproduktionshastighed end tørre perioder takket være den større overflod af mad.

Drægtigheden er meget lang, 22 måneder (næsten to år), og babyerne vejer ca. 120-130 kg ved fødslen. Da de er små og forsvarsløse, er de ofte bytte for store rovdyr som løver, og på trods af at de er beskyttet af hele gruppen, kan kun 1 ud af 3 nå voksenalderen. Næsten så snart de er født, er de i stand til at gå og følge deres mor

Kvinder føder i gennemsnit hvert 4. år, og babyen fravænes kun få måneder før den næste elefantbarn fødes.

Unge opdrættes og beskyttes af hele flokken, og generelt forbliver hunnerne hos den flok, som de blev født i resten af ​​deres liv, mens mændene, når de først er seksuelle modne, forlader flokken (i en alder af 10 - 12 år).

PREDATION

På grund af sin enorme størrelse har den voksne afrikanske elefant praktisk talt ingen rovdyr undtagen mennesker. Unge kan være løve og hyæner bytte, selvom de næsten altid er meget godt beskyttet af flokken.

Den største trussel mod afrikanske elefanter har altid været manden, der jagtede ham tungt for at få elfenben af ​​hans stødtænder, hvorfra han får juveler og andre genstande, og også for sit kød.

Befolkningens status

Den afrikanske elefant er klassificeret i IUNC's røde liste blandt dyr tæt på truslen om udryddelse NÆRTROTET (NT).

Selvom jagt på elefanter i dag næsten er forbudt i alle lande i verden, er den største trussel mod dets udryddelse at blive fragmenteringen af ​​dets levested forårsaget af fremskridt med urbanisering.

Den afrikanske elefant er blevet opført i CITES-tillæg I siden 1989, men for nogle stater er det medtaget i tillæg II med specifikke kommentarer: Botswana, Namibia, Sydafrika og Zimbabwe.

Den afrikanske elefant nyder forskellig grad af juridisk beskyttelse i alle de stater, hvor den er til stede, selvom 70% af befolkningen bor i ubeskyttede områder.

Nogle afrikanske lande (Botswana, Cameroun, Gabon, Mozambique, Namibia, Sydafrika, Tanzania og Zimbabwe) tillader jagt på elefantsport, og CITES tillader eksport af trofæer.

SOCIAL, ØKONOMISK OG ØKOSYSTEMISK VIGTIGHED

Den afrikanske elefant er en af ​​de få arter, der er i stand til i væsentlig grad at ændre det økosystem, som den lever i: den oprører træer for at fodre dem ved at smide hele skoven ned; den graver i flodlejer på jagt efter vand og ændrer også dens naturlige sti; det udvider hulerne, da det lever af salt. Desuden er han en stor rullator og bidrager til spredning af adskillige planteessenser (med afføringen spreder de frøene).

NYSGERRIGHED'

Ud over venlig Loxodonta der inkluderer afrikanske elefanter findes på venligElephas som inkluderer den asiatiske elefant. De væsentlige forskelle mellem de to slægter er: Den asiatiske elefant har en buet ryg i forhold til den afrikanske, der forbliver konkav; den asiatiske er meget mindre i størrelse; hunnerne af den asiatiske elefant har meget mindre stødtænder og ører end de afrikanske; den afrikanske elefant har to vedhæng i spidsen af ​​bagagerummet, mens den asiatiske elefant kun har en.


Afrikansk elefant


Asiatisk elefant (2)

Bemærk

  1. visner: område af firbenetes krop mellem den øvre kant af nakken og ryggen og over skuldrene, i praksis det højeste område af kroppen (eksklusive hovedet);
  2. iImage er ikke underlagt copyright.

Afrikansk elefant

Det Afrikansk elefant (Loxodonta) er en slægt, der omfatter to levende elefantarter, den afrikanske buskeelefant (L. africana) og den mindre afrikanske skovelefant (L. cyclotis). Begge er sociale planteædere med grå hud, men adskiller sig i størrelse og farve på deres stødtænder og i form og størrelse på deres ører og kranier.

Begge arter anses for at være i høj risiko for udryddelse på IUCNs rødliste fra og med 2021, bushen elefanten betragtes som truet og skovelefanten betragtes som kritisk truet. De trues af tab af levesteder og fragmentering, og krybskytteri for den ulovlige handel med elfenben er også en trussel i flere forskellige lande.

Loxodonta er en af ​​to bevarede slægter af familien Elephantidae. Navnet henviser til sugetablets emalje på deres molære tænder. Fossile rester af Loxodonta arter er blevet udgravet i Afrika, der daterer sig til mellemste pliocæn.


Beskrivelse [editar | editar código]

Romersk estatua de bronce af en krigselefant.

Frescos cartagineses, y las monedas acuñadas por sociedades del norte de Africa en varias ocasiones muestran elefantes muy pequeños (tal vez 2,5 metros en el hombro) que poseían las orejas grandes y cóncavas típicas del Loxodonta moderne. Tenía un tamaño menor que el elante aficano de sabana, sandsynligvis svarende til den afrikanske elefant de bosque. También es posible que fuera más dócil, quizás por eso pudo ser domesticado por los cartagineses con algún method desconocido. Además de ser utilizados por Aníbal, no se holds constancia de que fueran utilizados por otra potencia que no fuera Cartago eller Numidia, pues los elefantes de war de otras potencias som Grækenland, Makedonien eller Persien var alle asiáticos. Den moderne erudición har puesto en duda si los elefantes cartagineses fueron equipados con torretas de combate debido a su tamaño pequeño a pesar de que las afirmaciones dikter det modsatte, beviset indikerer, at los elefantes africanos del bosque podían y de hecho clevanas torret militære.

Den nordafrikanske elefant blev brugt til det ptolemaiske dynasti i Egipto. Escrito en el segundo siglo antes de Cristo, Polybius (Las historias 5,83), der beskriver su inferioridad en la batalla contra los elefantes indios más grandes usados ​​por los reyes seléucidas. En superlive inskription af det ptolemæske tæller tres tipos de elefantes de guerra, el "troglodyte" (sandsynligvis fra Libyen), el "Etiopisk", y el "indio". El rey Ptolomeo se enorgullecía de ser el primero en domar a los elefantes de Etiopía, an acción que podría ser idéntica a de las especies africanas existentes.


HÁBITAT af den afrikanske elefant

Los elefantes africanos søn cuadrúpedos típicos y característicos de África. Ocupan el este, sur y oeste de dicho kontinent. Hvis du er i Angola, Kenya, Etiopien, Sydafrika, Tanzania, Sudán og Namibia.

On medio de vida preferido son los matorrales, sabanas abiertas y cerradas, llanuras, bosques y zonas desérticas. Den største population af afrikanske elefanter er stadig i bevarelse, men der er en høj porcentaje, som nej, hvis den encuentra bajo vigilancia, for queda expuesto al ataque de los cazadores furtivos.

Por lo general, a estos animales les gusta andar en manadas de entre 12 y 20 personer.


Elefanten er det største landdyr i verden og i savannen. kommanderer han!

L 'Afrikansk elefant (Loxodonta africana), bor fra den sydlige del af Sahara til den sydlige spids af Afrika og er den største levende landdyrmed en vægt, der varierer mellem 3600 og 6000 kg. Hannen, med en mankehøjde (det højeste punkt på ryggen) på 3,75 m, er mere imponerende end kvinden, der når maksimalt 3 m.

I begge køn vokser de øverste fortænder til at blive guder elfenbenstænder op til 2,5 m lange. Efter mennesket er elefanten det længstlevende jordbaserede pattedyr med en gennemsnitlig levetid på 70 år!

ALL-ROUND PROBOSCIS

Afrikanske elefanter kan overleve i lange perioder uden vand og tilpasse sig forskellige levesteder såsom skov, savanne, floddale, sumpe, men også ørkenområder. Til regulere kropstemperatur vink med store ører, mens den stærke præhensil snabel det bruges til at drikke og samle mad, strengt vegetarisk.

KVINDER I KOMMANDO!

De bor i matriarkalske flokke befalet af ældre kvinde og består af elefantinder, unger og unger. Mænd forlader gruppen, når de når seksuel modenhed imellem 10 og 12 år, og de begynder at vandre i konstant søgen efter en partner.

Inden for gruppen samarbejder kvinderne om opdrage afkom og forsvare den mod hyæner og løver, de eneste naturlige rovdyr udover mennesket. Der graviditet varer 22 måneder og fravænning slutter, når moderen normalt føder en anden hvalp efter 4-9 år.

FARE FOR POACHERS

I de senere år er krybskytteri af afrikanske elefanter forbundet med ulovlig handel med elfenben steget, især i Kina og Thailand. Det WWF han beregnede, at hvert år dræbes omkring 30 tusind afrikanske elefanter for deres stødtænder ud af en global befolkning, der anslås til mellem 472.000 og 690.000 eksemplarer, hvilket er et kraftigt fald i forhold til 1930'erne, hvor der var omkring fem millioner.

TAXONOMIEN

Klasse: Pattedyr
Bestille:
Proboscidea
Arter:
Loxodonta africana
Familie:
Elephantidae
Bevarelsesstatus:
Sårbar (Vu)


De nuværende elefanter

Den afrikanske elefant (Loxodonta africana), den største af pachydermerne, er også det tungeste og største placenta, jordbaserede firbenede pattedyr på planeten. Det er et stort eutherian pattedyr, der hører til rækkefølgen af ​​proboscideans (Proboscidea), familien af ​​elefanter (Elephantidae). Det blev først beskrevet af den engelske biolog, zoolog og botaniker John Edward Gray, i 1836.
Den asiatiske ækvivalent, den Elephas maximus, hvoraf vi vil tale i et andet ark, selvom det er af enorm størrelse, er mindre for begge køn, med en mere lyserød farve på den tykke hud og mindre hugtænder, der ikke findes hos hunnerne. Mens den altid opretholder en vis grad af vildhed, har den en mere føjelig karakter end den afrikanske art.
Det Loxodonta africana i stedet er det meget vildere.
Han er lidt tilbøjelig til menneskelig kontakt og tolererer det dårligt. Han er ikke vant til eller afhængig af sin tilstedeværelse og kan anklage ham med hidtil uset styrke og vildskab, hvis han føler sig truet eller ser ham som en fare for afkom. Sammen med flodhesten (Flodhest amphibius), til løven (Panthera leo) og Bufalo Cafro (Syncerus caffer), er en af ​​hovedårsagerne til død hos dyr i befolkningen i afrikanske landsbyer, for ikke at nævne ødelæggelsen af ​​de dyrkede marker, som de finder på deres vej, eller som invaderer, for at fodre med knolde, græs, planter og blade.
At fodre på Loxodonta africana ødelægger bogstaveligt talt savannen, indtil hans tænder, helt slidte og derfor ikke længere anvendelige, dømmer ham til at dø af sult.
Intet andet dyr påvirker denne biotops savanne og landskabsøkologi lige så dybt som den afrikanske elefant.
Dens enorme appetit og dens ekstraordinære styrke har haft betydelige virkninger på vegetationen og derfor på de andre dyrs levesteder, der hyppigt har samme rækkevidde.
Med deres lange snabel i Loxodonta africana de river for eksempel hele grene af Acacia tortilis, til det punkt, at de ikke længere kan vokse tilbage. Derudover med deres enorme hoveder banker de hele træer ned, og de stammer, der er stående, bruges til at udglatte hugtænderne, som er fortænder med kontinuerlig vækst og til at ridse. Således slipper de af irriterende parasitter, der lurer i den tykke hud og angriber dem.
Som allerede nævnt for flodheste, næsehorn, Cape-bøfler, giraffer og andre planteædere, er der naturligvis også samarbejde med Loxodonta africana samarbejde med kvæghejrer og bøfler til kontrol af antallet af parasitter, der findes på overfladen af ​​deres krop., Som ektoparasitter eller, indhyllet i huden eller endda ritualet med dykning og badning i mudderbassiner, hvormed de drysses fuldstændigt gennem bagagerummet til det samme formål og også for at køle af fra savannens voldsomme temperaturer.

Afrikansk elefant - Loxodonta africana (foto www.themagazine.ca)

Afrikanske elefanter lever i grupper, også kaldet flokke, der består af et vist antal undervoksenprøver, både hanner og hunner, af unger, som altid er strengt beskyttet inden for besætningen, på 2-3 voksne hanner, som de kan samarbejde om forsvar af et ækvivalent antal voksne kvinder. Nogle er mødrene til ungerne, og en kvinde, der fungerer som matriark, er ofte lederen og dominerende i gruppen. Derfor siges det, at samfundet i Loxodonta africana er en "matriarkal organisation".
Der er en dominerende kvinde, der beslutter, hvornår det er tid til at bevæge sig, hvilken retning man skal gå, og hvem der skal køre ud af flokken, fordi hun ikke har fulgt gruppens interne regler. Det griber også ind i plejen af ​​børnene og er den, der først angriber i gruppens forsvar.
For eksempel bemærkede den zoologiske biolog John Goddard, direktør og kurator for Serengeti og Ngorongoro Park, tidligere i 1980'erne, at en baby elefant ikke blev ammet på grund af distraktion og dovenskab fra sin mor og risikerede således at dø af sult .
Matriarken indså straks problemet og tvang med kraftige slag i bagagerummet den forvrængede mor til at amme babyen med det samme.
Besætningerne af afrikanske elefanter udfører både daglig transhumance på jagt efter mad og vand og dækker også afstande på 50-70 km om dagen og reelle "sociale vandringer" på hundreder af kilometer efter årstidens rytme.
I savannen bidrager de til at opbygge det, der defineres af biologer som et ”samfund af planteædere”: resultatet af summen af ​​alle de fytofagiske populationer, der er til stede i denne biotop.
Den økologiske og økoetologiske udvikling, den manglende overlapning af forskellige fødevareøkologier, har gjort det muligt for et stort og forskelligt antal planteædere at leve i savannerne og prærierne og undgå enhver form for konkurrence.
Derfor blev begrebet ”biomasse” født for zoologiske biologer, som repræsenterer den samlede vægt af levende organismer på et givet overfladeareal. Dette koncept er meget nyttigt for zoologer og tjener bedre end at tælle de dyr, der er til stede i dette område, til at forstå forholdet mellem grønne planter, producenter af "organisk stof eller masse" og primære forbrugerdyr: planteædere.
Således spiser en afrikansk elefant, der vejer ca. 6 t, 30 gange mere dagligt end en impala, der vejer 59 kg.
De zoologiske biologer i Nairobi National Park har for eksempel beregnet, at de tilstedeværende herbivorer, inklusive afrikanske elefanter, udgør en biomasse på 12,6 t pr. Kvadratkilometer. Men i andre områder når den 18-20 t pr. Km² afhængigt af udbredelsen af ​​dyrearter.
For at være præcis består et "dyresamfund" ikke kun af planteædere: der er også rovdyr, kødædere, sekundære og tertiære forbrugere og et væld af pedofauna hvirvelløse dyr, insekter, fugle og krybdyr.
Det organiske materiale produceret af planter passerer derefter gennem en hel række levende former og danner en "fødekæde".
Kødædende arter styrer befolkningstætheden og formeringen af ​​planteædere (undtagen elefanter og næsehorn), mens planteædere påvirker udviklingen af ​​plantearter.
Resultatet er en kompleks og skrøbelig økologisk balance, som kun tilfældige variationer midlertidigt kan bryde.
I begyndelsen af ​​den tørre sæson, dvs. Loxodonta africana de spiser græs langs søerne, som krymper, og flytter derefter til, hvor de trofiske ressourcer og vandet er større.
Afrikanske elefanter fortærer et stort udvalg af plantefødevarer, fra græs til bark af stammer og løv af træer, som de når med deres lange snabel, et organ der er blevet et rigtigt femte medlem, dannet ved sammensmeltning af næsen med overlæbe: robust, lang og muskuløs, til det punkt at være i stand til at trække et træ i rod, det er udstyret med meget følsomme præhensile og taktile evner.
I nogle amerikanske zoologiske haver er det lykkedes dem at lære nogle afrikanske elefanter at bruge en pensel til at male, og de har skabt rigtige animalistiske mesterværker!
Træstammerne på træerne, også fældet med kroppen, afbarkes og dømmes til udtørring og død, og de områder, som elefanterne besøger, genkendes straks, ofte i nærheden af ​​store vandbassiner på grund af tilstedeværelsen af ​​disse døde stammer.
På grund af elefanterne forvandles junglen til en træbeklædt savanne, og når der derefter kommer ild, nedbrydes den til en græsklædt savanne.
Men denne proces er ikke kun destruktiv, for i et vist omfang foretrækkes visse dyrearters overlevelse.
De opdrættede træer og de ødelagte grene, som jeg Loxodonta africana de forlader, når de passerer, og de giver nemlig let førstevalgsnæring til andre planteædere. Og i den tørre sæson udgør brøndene, der graver i de tørre flodlejer for at lede efter vand, vandreserver, der er nyttige for andre pattedyr, fugle og krybdyr.
Endelig opdager elefanter ved at grave med fødderne og bagagerummet ofte saltaflejringer, hvoraf de er grådige, nyttige for mange arter.
Nogle afrikanske elefanter foretrækker skovklædte levesteder. Og på grund af denne geografiske isolering blev der gennem en ”allopatrisk” speciering født en separat art kaldet Loxodonta cyclotis.
Dimensionerne er altid iøjnefaldende, men mindre end dem for Loxodonta africana, der befolker den træforede og græsklædte savanne.
På grund af den nådesløse jagt, de blev udsat for i anden halvdel af det nittende århundrede og i det tyvende århundrede, indtil 1980'erne, for stødtårnenes elfenben og for jægernes dumme turisme på jagt efter trofæer, for ikke at nævne det triste krybskytteri fænomen, både Loxodonta africana at den Loxodonta cyclotis, er nu reduceret til grænsen.
De afrikanske regeringer har i samarbejde med både afrikanske og udenlandske zoologiske biologer fra IUCN, CITES og WWF og skovvagterne gjort det ulovligt med strenge og præcise love handel med elfenben og derfor jagt på elefanter , samtidig med at de begrænses i "naturreservatparker", hvor de eneste tilladte safarier er fotografiske.
I sådanne sammenhænge er deres befolkning i nogle perioder vokset så hurtigt, at de er fri til at reproducere, at de naturlige ressourcer i indespærringsområdet er opbrugt, hvilket gør det tørt og tvinger biologer og landmænd til at flytte dem til andre områder.
Både Loxodonta africana, at Loxodonta cyclotis, er hjemmehørende i Afrika syd for Sahara.
Faktisk, i fortiden, fordelingen af Loxodonta africana det var stort nok til at dække hele Afrika syd for Sahara, mens det i dag er meget mindre og findes kun i de græsklædte og træbeklædte savanner i den central-østlige og nordvestlige del mellem den 17. parallelle nord og den 17. parallel syd.
Det Loxodonta cyclotis, hjemme i skovene og ikke i savannen, har den en bredere distribution, der dækker næsten hele Afrika syd for Sahara. Det er klart, at for begge arter inden for "beskyttede områder".
Disse to arter af pachydermer kan mødes, men de konkurrerer ikke om madressourcer, og de ser ikke ud til at krydse hinanden seksuelt.
Andre eksemplarer er spredt over hele verden undtagen på polakkerne inde i zoologiske haver, dyreparker, zoosafari, hvor sammen med Taxon Advisory Group (TAG) projekter udføres i afrikanske parker og naturreservater, hvorfra retningslinjerne er produceret for den korrekte forvaltning og vedligeholdelse af dyrevelfærd "dyrevelfærd", både naturlige og kunstige reproduktionsprogrammer udføres for disse fantastiske terrestriske giganter, hvilket vil være nyttigt for zoologiske biologer at holde deres befolkning i balance.
I zoogeografiske termer er der faktisk også to racer eller underarter af begge afrikanske arter. Disse racer, som er Loxodonta africana africana og Loxodonta africana cyclotis, er intra-sekund inden for deres grupper og kan være inter-sekundære mellem de to racer, fordi de stammer fra den samme art.
De præsenterer somatiske forskelle med hensyn til oprindelsesarterne, men ikke så store og talrige, at de kan klassificeres som forskellige arter, og de har den samme fordeling i intervallerne for de arter, som de stammer fra.
Størrelsen af ​​disse elefanter, begge Loxodonta africana at den Loxodonta cyclotis, de er virkelig enorme.
Som nævnt er den anden art mindre end den første, har mere afrundede aurikler og er lavere på manken end savannens, vejer mindre og har tyndere hugtænder.
På trods af deres enorme størrelse er deres massive bulk, som inspirerer frygt og sammenlignet med ethvert andet dyr, alligevel udstyret med bemærkelsesværdig smidighed og hastighed, når de løber og laster, da de kan nå 20-25 km / t.
Det er ikke let, ikke engang for en ekspertbiolog eller en indfødt ekspert fra en af ​​de lokale landsbyer, der er til stede i de områder, hvor disse dyr findes, at føle deres tilstedeværelse. Pygmierne i Congo, der jagede dem indtil 1970'erne, samt Dorobo i Kenya (ved hjælp af spyd) blev ofte overrasket og dræbt af pachydermen ved at knuse dem i deres jagtrejser.
De kan bevæge sig stille, både i skoven og i savannens busk uden at blive set. Dette skyldes, at kroppens vægt fordeles ligeligt på de søjleformede lemmer og på de gigantiske fødder, der understøtter dem.
Disse egenskaber ved lemmer, så kraftige og særlige, som understøtter vægte op til 6,5-7 t, kan blive kontraproduktive, når en af ​​disse kæmper af en eller anden grund bryder en lårben eller en humerus, for eksempel ved at falde ned fra en klippe ikke set, da regenerative evner er meget dårlige.
Når dette sker, selv i en zoologisk have, er det praktisk taget umuligt for dyrlæger at operere dem, og det er ikke engang muligt at oprette ortopædiske proteser, som det er muligt for andre dyrearter, at støtte dem og sikre tilstrækkelig gang.
De er effektivt dømt til døden, som løbsheste med et beskadiget ben.
Uanset hvad det er, giver hans enorme fødder ham mulighed for at komme yndefuldt frem med et næsten yndefuldt skridt i modsætning til hvad sund fornuft kan antyde.
Selvom de vejer flere tons, efterlader de ofte ikke spor af deres passage på den kompakte jord, og for en zoologbiolog, der studerer deres vaner, liv og skikke, er det ikke altid så let og indlysende at spore dem.
Det Loxodonta africana det har et massivt hoved med store aurikler, som flagrer både til termoregulering af hovedet og til at kommunikere med koder, der består af antallet og frekvensen af ​​vinkning. De bruges til at udstede ordrer, trusler og andre former for social interaktion mellem specifikke.
I Loxodonta cyclotis Forholdet mellem hovedets volumen og ørestørrelsen får dem til at virke som de største nogensinde, men i virkeligheden er dimensionerne altid til fordel for den art, der lever i savannen.
Panden er udstrakt og konveks opad. I hanen af Loxodonta africana, bestemmer en konveksitet i den indledende del af snabel, fraværende hos kvinder. Dette er en karakter af seksuel dimorfisme, som en ekspertbiolog kan identificere selv på afstand, når man observerer dem med kikkert, selvom det ikke er så simpelt.
Den robuste og muskuløse stamme, hvormed de når de mest saftige grene og knopper på toppen af ​​træerne, hvormed de dygtigt samler de frugter, der er faldet til jorden, og som de river store græsbunter af med, er også bruges til at drikke.
Trods en god modstandsdygtighed over for tørst drikker en elefant i gennemsnit 90-100 liter vand om dagen. I de varmeste perioder når den endda 200 l og suger 9 l ad gangen.
I sin yderkant er snabel, der når en længde på 1,5 m, udstyret med to fingerlignende vedhæng, der også bruges til at kærtegne de unge, formidlende processer med taktil socialisering eller at ramme en ledsager eller et rovdyr, når dyret er ' gør dig nervøs.
På siderne af snabel, som vi husker blev dannet af fusion af næsen med overlæben, er der to imponerende hugtænder, som hos mændene til Loxodonta africana (nelle femmine possono esserci esemplari senza zanne, ma le femmine delle specie africane ne sono generalmente sempre provviste, al contrario di quelle asiatiche che non le hanno mai) possono raggiungere i 3 m di lunghezza, pesare fino a 50 kg ciascuna e avere un diametro alla base di 20-30 cm.
Costituite d’avorio e rivestite di smalto, hanno la punta rivolta verso l’alto.
Come vedremo, vengono usate negli scontri per la difesa del territorio o di una fonte d’acqua, da rinoceronti o ippopotami che vorrebbero appropriarsene, contro un conspecifico maschio, per la conquista di una femmina durante la stagione degli amori, o contro un predatore, per la difesa della prole, compreso l’essere umano.
I cuccioli di elefanti africani possono talora (e questo vale anche per giovani subadulti) essere preda di leoni maschi.
In quelli asiatici il pericolo viene dalle tigri.
Questo accade, specialmente, quando branchi sono in migrazione o transumanza, alla ricerca di una sorgente d’acqua e di cibo, situazioni in cui, per disattenzione, un piccolo può rimanere isolato e perdersi.
Non riesce più a raggiungere il nucleo in movimento, ed è quindi facile preda dei felini.
In presenza di un maschio, o di una femmina adulta, rarissimamente i leoni, anche in gruppo, hanno il co- raggio d’attaccare, poiché avrebbero la peggio contro il gigante della savana.
Quando questo è accaduto, come filmato negli anni ’60, ’70, dal biologo della fauna, DrSc John Goddard, nel Parco Serengeti in Kenya, anche i più forti felini ci hanno sempre rimesso.
Le dimensioni pachidermiche dei Loxodonta africana, ci dicono che alla nascita un cucciolo pesa già 125-130 kg.
Dopo circa un ora, è in grado di sostenersi in piedi e camminare vicino la madre. Si allatterà sfruttando la coppia di mammelle pettorali, come tipico di tutti i cuccioli che nascono in ambienti aperti, come la savana e le praterie, dove i predatori sono sempre in agguato.
A completo sviluppo un grosso maschio può pesare 6,5-7 t, con una altezza di 3,8-4,5 m al garrese, e si sono osservati anche esemplari maschi enormi di 5 m d’altezza al garrese, per 7-7,5 t di peso, dei veri e propri colossi della Natura !
Le femmine raggiungono 3,8-4 m al garrese, per 4-4,8 t di peso.
Il gigantesco tronco, di color grigio, poggia su arti colonnari, cui fanno seguito dei piedi enormi, con le dita, sia nelle zampe anteriori che posteriori, inguainate in una sorta di cuscinetto elastico. Ciascun dito ha una spessa unghia.
Il Loxodonta cyclotis, specie che da analisi genetiche, come accennato, è risultata essere distinta, ha alcuni tratti somatici differenti: un maschio pesa mediamente 3,5-4 t, oscilla tra i 2,5-3 m al garrese, le orecchie sono più tondeggianti e presentano margini superiori che non arrivano a toccarsi, contrariamente alla specie della savana.
Le zanne, più sottili, presentano la punta rivolta verso il basso, e sono quasi parallele alla proboscide, che sfiora il suolo, mentre nel Loxodonta africana sono molto spesso convergenti.
La mole inferiore, permette all’elefante della foresta di destreggiarsi nella folta giungla tropicale africana e, come quasi tutti i mammiferi che abitano giungle e foreste, conduce un’esistenza più solitaria, vivendo in gruppo solo durante il periodo riproduttivo.

Elefanti africani delle foreste - Loxodonta cyclotis (foto http://dzangaforestelephants.wildlifedirect.org)

Quando i Loxodonta africana pascolano dove gli alberi sono rari, l’erba può costituire fino al 90% del loro nutrimento, ma nelle regioni alberate preferiscono rami, fronde e foglie. La maggior parte del cibo mangiato, si ritrova quasi intatto nelle feci. Questo, però, non è indice di una insufficienza funzionale del tubo digerente, ma dipende dalla rapidità con cui le enormi quantità di cibo attraversano l’intestino.
In tale modo vengono trattenute solo le parti più nutrienti dei vegetali, mentre la componente legnosa, indigeribile, viene rapidamente espulsa.
In genere gli elefanti africani riescono a distruggere più vegetazione di quanta ne mangiano. Strappano enormi ciuffi d’erba con le radici, inghiottono terra ricca di salgemma, e masticano dure cortecce polverose tutto ciò logora profondamente i loro denti.
I pesanti molari trituranti, le cui dimensioni sono equivalenti al pugno chiuso di un bambino di 2 anni, cadono pezzo per pezzo man mano che si consumano, e vengono rinnovati sei volte nell’arco della vita.
Quando però anche i denti dell’ultimo cambio (specie polifiodonte) sono consumati, l’elefante africano non può più masticare il cibo, ed è condannato a morire di fame.
I vecchi maschi (descriveremo successivamente nel testo, questo vero e proprio culto della morte, caratteristica particolare di questi animali) passano sovente gli ultimi anni della loro vita da soli, in prossimità di fiumi, ove la vegetazione che cresce, è più tenera e ricca d’acqua, quindi più facile da masticare senza denti o da inghiottire sana.
La loro odontogenesi (crescita e ricambio dei denti), presenta una particolare “cinetica” di crescita e caduta. Possiamo dire che alla nascita la corona dei denti molari è coperta da cemento, che presto si consuma, esponendo l’avorio e lo smalto sottostanti.
Lo smalto, è più duro dell’avorio, e si consuma più lentamente, formando delle creste atte a triturare le gemme, i rami la corteccia e quant’altro di vegetale.
Durante tutta la loro vita, il Loxodonta africana e il Loxodonta cyclotis usano 24 molari, sei per ogni emi-mascella, ma in genere solo due sono usati contemporaneamente.
I denti sono composti da più lamine. Man mano che si consuma, il dente avanza nella mascella, mentre le lamine, gradatamente consumate, cadono una dopo l’altra.
Questo schema funzionale mostra la successiva sostituzione dei denti (cinetica), in ciascun lato della mascella, nei vari stadi della vita dell’elefante.
I molari detti 1-2, presenti dalla nascita, sono ricoperti da cemento. Quando sono in funzione (masticazione), contemporaneamente si forma un abbozzo del molare 3, posteriormente a loro. Quando i molari 1-2 sono scomparsi, perché caduti, il molare 3 entra in funzione, avanzando di posizione. Man mano che si logora si abbozza il molare 4, stessa posizione posteriore, e quando il 3 è quasi del tutto consumato e sta per cadere, entra in funzione il 4, avanzando pian piano in avanti. La cinetica dei denti fa quindi sviluppare il molare 5, come abbozzo, che va poi a sostituire, finito lo sviluppo, il molare 4 logorato, che cade anche lui, non essendo più utile alla triturazione-masticazione.
Quando il molare 5 è in piena funzione, si comincia ad abbozzare il 6, sempre posteriormente a quello funzionante. Caduto il 5, entra in piena funzione il molare 6, avanzando nella mascella.
Arrivati a questo punto, una volta che il molare 6 è completamente logorato-consumato e non funziona più, cade a sua volta, ma non viene sostituito da nessun altro molare, poiché nessun abbozzo si era precedentemente formato, in posizione posteriore.
Non è chiaro se questo cessato rinnovamento sia funzione dell’età dell’animale, onde per cui le capacità fenotipiche plastiche e rigenerative si sono abbassate fino a interrompersi, o se tutta la cinetica spiegata segua un programma genetico, rigido e fisso.
L’elefante africano poi, come molti altri grossi mammiferi, ha un coefficiente di dispersione termica basso.
Per la legge ecogeografica di Allen-Bergmann, gli organismi che hanno una massa minore, hanno una superficie di dispersione termica maggiore, contrariamente a quelli con massa maggiore.
E mentre le appendici (orecchie, muso etc.) di animali che vivono in reami biogeografici freddi (come nella parte settentrionale dell’emisfero boreale o all’estremo Sud di quello australe) sono ridotte per disperdere meno calore, quelle degli animali che vivono nella fascia equatoriale e tropicale hanno dimensioni maggiori per aumentare il coefficiente di dispersione termica.
Per tale ragione, gli elefanti africani presentano, in entrambe le specie e relative razze, questi enormi padiglioni auricolari, che usano sventolare senza sosta.
Un altro mezzo che utilizzano per combattere temperature dell’ordine di 50°C all’ombra, consiste nel ricoprirsi, testa e corpo, di una crosta di fango umido.
Infine, un ulteriore raffinato mezzo per combattere la calura è garantito da un intricato sistema di vasi sanguigni, che invadono le enormi orecchie, lunghe fino a 1,80 m e larghe 1,50 m. Quando vengono sventolate, il sangue che vi scorre dentro viene raffreddato di 5° C, e dato che poi raggiunge la testa, ne trae beneficio anche l’encefalo dell’animale.
Questo sistema di vasi, consta di vene, che avvolgono le arterie auricolari.
Quando la temperatura corporea aumenta, aumenta anche la pressione sanguigna, che sospinge il sangue nei padiglioni auricolari.
In questo distretto le arterie, dilatandosi per il caldo, cedono parte del calore trasportato dal sangue che vi scorre, mediante un meccanismo simile a uno “scambiatore di calore in contro- corrente”, al sangue che scorre nelle vene che le avvolge, le quali, trovandosi in superficie, lo disperdono all’esterno.
Un meccanismo, questo dello “scambiatore di calore in controcorrente”, che è sfruttato anche dai delfini, a livello delle pinne pettorali, per evitare durante l’intensa attività fisica, il surriscaldamento degli arti.
E quando hanno bisogno d’analisi, è da tali vasi venosi auricolari che biologi zoologi fanno i prelievi di sangue negli elefanti.
Per i primi sette anni di vita, i Loxodonta africana di entrambi i sessi, si sviluppano con la medesima velocità, giunti al settimo anno, pesano 1 -1,5 t.
In seguito i maschi subiscono un cosiddetto “scatto di crescita”, crescendo molto più rapidamente delle femmine, tanto che un maschio dell’età di 50 anni può raggiungere le 6,5-7 t, contro le 4-4,8 t di una femmina della stessa età.
La crescita è continua, non si arresta mai. Teoricamente, se fossero indefinitamente longevi, gli elefanti crescerebbero senza limiti, in altezza e lunghezza. A tale proposito, i biologi hanno osservato che una femmina di 40 anni raggiunge 3,5-4 m al garrese, mentre un femmina di 1 anno di vita passa tra le gambe della madre, usate spesso come rifugio.
I maschi in genere non superano i 50 di età. Le femmine possono arrivare a 60 anni, ma si sono osservati esemplari di entrambi i sessi, che raggiungono 70 anni di vita, veri patriarchi e matriarche della savana.
Le femmine, raggiungono la maturità sessuale, normalmente verso i 10 anni di vita, i maschi uno o due anni più tardi.
Oggi molti gruppi vivono in condizioni precarie per la scarsità di cibo, per il sovraffollamento e per la mancanza d’ombra (pur vivendo in un biotopo caldo gli elefanti sopportano meglio il freddo del caldo) nelle riserve in cui vivono, sempre più piccole a causa dello sfruttamento minerario e agricolo.
A causa di questi stress ecologici, lo sviluppo corporeo ne risente e subisce ritardi. In alcune regioni le femmine non sono feconde fino a 18 anni, e tra una nascita e l’altra possono trascorrere 8 anni, mentre fisiologicamente ne dovrebbero passare 4.
I maschi di Loxodonta africana non corteggiano le femmine prima dell’accoppiamento, ma possono combattere, contro conspecifici del medesimo sesso, per il loro possesso.
Le femmine sono in calore per 1-2 giorni, e durante questo periodo possono accoppiarsi con uno o più maschi (specie poligama).
La gestazione ha una durata media di 660 giorni (poco meno di due anni).
Dopo il parto (sempre e solo parti singoli, sono rarissimi i parti bigemini) le femmine ritornano in calore, due anni dopo, ma continuano ad allattare il cucciolo anche durante la successiva gestazione, fino quindi al terzo-quarto anno di vita.
Come accennato prima, il Loxodonta africana, ha una organizzazione sociale di tipo “matriarcale”. Più precisamente l’unità di base è formata da una femmina adulta accompagnata da una prole fino ai 14 anni di età.
I maschi adulti si riuniscono in gruppi o coppie unisessuali, ma più invecchiano più emerge il loro carattere solitario.
Nel periodo riproduttivo, che ciclicamente si ripresenta ogni 4 anni, le femmine sessualmente mature, si separano dal gruppo, seguite da alcuni maschi, che ingaggiano tra di loro aspre lotte, spingendosi con il muso e colpendosi con le zanne.
Se i maschi duellanti, appartengono a un medesimo gruppo, in genere le contese finiscono presto, senza conseguenze.
In caso contrario, quando uno dei soggetti è esterno al gruppo, le contese diventano durissime, con ferite profonde, e non è rara la morte di uno dei contendenti.
Durante l’accoppiamento il maschio si appoggia con le zampe anteriori sulla schiena della femmina, che deve sopportare un peso enorme, mentre la vagina viene compenetrata più volte col grosso pene.
Questo può comportare gravi incidenti nelle giovani elefantesse, appena sessualmente mature, ma non ancora del tutto sviluppate fisicamente.
Può accadere che un maschio in fregola di una mandria di passaggio tenti l’accoppiamento col rischio di rompere la schiena a una giovane femmina mal capitata, se non intervengono prontamente i membri della mandria (per prima la matriarca) a salvarla, cacciando via l’intruso. Si tratta di veri e propri tentativi di stupro, come si è anche osservato negli orangutan.
In passato, ma spesso anche oggi, la grande mole dell’elefante africano, il suo incedere lento e incerto, e la sua apparente pigrizia, lo ha fatto ritenere dai non esperti un animale poco intelligente e reattivo.
Ma i biologi zoologi, non sono per nulla d’accordo su ciò.
L’alta organizzazione sociale che caratterizza i vari nuclei o mandrie, l’uso così abile della proboscide, le forti interazioni “omoparentali” madre-figlio e “alloparentali” conspecifici-cuccioli, hanno chiaramente mostrato che questo animale, oltre che presentare un encefalo di grandi dimensioni, fino a 5 kg di peso, è dotato di un concreto sviluppo psichico.
Infatti, sebbene si abbia una netta divisione in unità famigliari (e negli individui più anziani si sviluppa una tendenza a fare vita solitaria), nei punti d’acqua (pozze, laghi), convergono spesso contemporaneamente mandrie diverse di elefanti, ed i soggetti che si conoscono si salutano mediante la proboscide.
Questo è reso possibile, grazie alla proverbiale “memoria” che caratterizza questi pachidermi, e alla voce, cioè i “barriti” emessi mediante la proboscide, una specie di gorgoglii prodotti dalla laringe, che sono individuo-specifici e vengono riconosciuti dai conspecifici di altre mandrie.
Possono udirli anche a distanza di chilometri, poiché, insieme all’olfatto, l’udito è forse il senso più sviluppato in questi animali.
In seguito al riconoscimento di questo o questa amico/amica, comincia il saluto vero e proprio, che si esplica mediante il contatto delle proboscidi e delle bocche, intrecciando le zanne : un vero e proprio “Ciao amico, come stai ? Come va la vita ? E’ tanto che non ci si vede”.
Nel contempo, in questo rituale di saluto, gli esemplari, possono annusare il secreto delle reciproche “ghiandole odorose temporali”, scambiandosi così, anche un segnale olfattivo oltre che tattile, dal quale percepiscono, probabilmente, anche lo stato di salute dell’amico/a.
Abbiamo poco fa accennato alla proverbiale “memoria” del Loxodonta africana.
Effettivamente esperimenti sul campo e in ambiente controllato (giardini zoologici, zoosafari, zoopark), di ecofisiologia ed eco-etologia, per lo studio delle capacità mnemoniche (di memoria), su questi animali, hanno condotto i biologi zoologi ed etologi a convincersi che, ne hanno una “realmente sviluppata”.
Per esempio, questi animali sono capaci di ricordarsi, anche a distanza di molti anni, senza esserci ritornati frequentemente, l’ubicazione delle riserve idriche nell’ambiente arido in cui vivono.
Questa capacità si rivela preziosa soprattutto nei periodi di grande siccità, quando la possibilità di sopravvivenza di una mandria è legata all’approvvigionamento idrico.
Le femmine sembrano avere capacità di memoria superiori ai maschi, e forse questo è un altro fattore a loro vantaggio che le rende capogruppo.
Prima di accennare alla particolare caratteristica del “culto dei morti o funerario”, come i biologi lo hanno definito, tipico di questi animali e specialmente dell’elefante africano, diamo ancora uno sguardo, alla “vita in famiglia” che caratterizza il Loxodonta africana.
Sopra, abbiamo asserito, che la madre in sostanza, non è l’unica a occuparsi dei cuccioli, sebbene le cure omoparentali, siano comunque sviluppate.
L’intera mandria si sente responsabile delle cure, del nutrimento e della difesa dei nuovi nati, che vengono aiutati a superare le iniziali difficoltà della vita, che non sono piccole, come l’attraversa- mento di un fiume o la quotidiana ricerca del cibo, una volta svezzati.
Sebbene l’allattamento dovrebbe durare 3-4 mesi, spesso può superare i 2-3 anni, raggiungendo i 4, ma già qualche settimana dopo la nascita, i piccoli sono in grado, tra una poppata e l’altra, di assumere cibo solido, in particolare erba, che tutti gli adulti della mandria provvedono a raccogliere pulire e sminuzzare per facilitargli l’assunzione.
Qualche volta, ai cuccioli è consentito anche “rubare” il cibo, parzialmente masticato, nella bocca di un adulto sia esso la madre e non.
Si possono costituire anche dei veri e propri “nidi d’infanzia”, dove le femmine del gruppo provvedono ad accudire i cuccioli, mentre le madri sono impegnate alla ricerca del cibo.
La balia di turno, tiene sotto controllo i piccoli, evitando che si allontanino. Ne controlla il sonno, e in più mastica il cibo che fornisce loro “elaborato”.
In caso di pericolo, ad esempio all’avvicinarsi di leoni, invece di fuggire tutti gli adulti si dispongono a costituire una barriera, dietro la quale sono nascosti i cuccioli che devono essere protetti.
Se poi, come purtroppo accadeva spesso in passato ad opera di stupidi cacciatori, una madre venisse uccisa, un’altra femmina provvede ad adottare il cucciolo orfano, occupandosi delle cure parentali, tra cui l’allattamento, perché diventa subito in grado di produrre il latte.
Il latte di questa specie animale è molto ricco in grassi e proteine ed è molto denso e nutriente.
Ma una tra le caratteristiche più misteriose e affascinanti per i biologi zoologi, che è costume nelle specie africane di elefanti (per quella asiatica non si hanno ancora dati certi di un fenomeno simile), è quella del “culto dei morti o funerario”.
Infatti questi animali mostrano il loro intelligente e spiccato senso sociale, anche nella cura degli individui ammalati e feriti, della loro mandria.
Tutti i membri del gruppo si prendono cura di chi è ferito o malato anche a morte.
Quando un membro della mandria muore, il suo corpo viene ricoperto grossolanamente di frasche, come se si stesse creando una sepoltura. Questo prima che intorno al cadavere si accalchino animali necrofagi come gli avvoltoi, ad esempio il Capovaccaio Africano (Neophron percnopterus) e altre specie di avvoltoi, o mammiferi come la Iena Maculata (Crocuta crocuta, in passato e ancora oggi da alcuni autori, chiamata Hyaena ridens), gli Sciacalli Dorati (Canis aureus) ed altri animali.
In passato, come sceneggiato su molti film, si pensava che esistessero i famosi “cimiteri degli elefanti”, luoghi introvabili dove andavano gli anziani a morire in solitudine.
In realtà, la presenza di numerosi scheletri rinvenuti in aree circoscritte, di Loxodonta africana e Loxodonta cyclotis, sembrerebbe più logicamente attribuibile, a stragi compiute dagli esseri umani, per l’avorio, o a improvvisi incendi, scoppiati nelle savane, che di sorpresa hanno intrappolato più esemplari contemporaneamente, uccidendoli.


Lingote de oro Loxodonta Africano de 1 onza (Refinería Rand)

Envío Gratis (envío certificado)

Estado: Muy Bueno (nuevo o como nuevo, sin señales de uso)

Estado: Muy Bueno (nuevo o como nuevo, sin señales de uso)

UN LINGOTE BIEN HERMOSO

1 oz de oro en lingote elefante Rand Refinería Sudáfrica 31,1 g 999,9 oro fino

Lingote de oro Loxodonta Africano de 1 onza de nueva acuñación, producido por la refinería Rand de Sudáfrica.

El lingote muestra una imagen del Loxodonta Africana, un elefante africano de monte, el mayor animal terrestre conocido.

En el anverso de la barra figura el logotipo de la Rand Refinery, el metal, la finura y el peso de la barra. El reverso de la barra presenta una imagen repetida del elefante Loxodonta Africana. Cada lingote viene sellado individualmente en un blíster.

Loxodonta es un género de mamíferos proboscídeos de la familia de los elefántidos que incluye a las dos especies vivientes de elefantes africanos: el elefante africano de sabana (Loxodonta africana) y el elefante africano de bosque (Loxodonta cyclotis),1​ que anteriormente eran considerados dos subespecies de una misma especie.

Los machos alcanzan normalmente de 6 a 7,5 m de longitud y de 3,2 a 4 m de altura hasta la cruzen cambio las hembras entre 2,6 y 3 m. Pesan de media unas 6 toneladas, con máximos de 10, los machos adultos, y las hembras entre 2,8 y 4,6,3​ lo que los convierte en los seres vivos terrestres más grandes del mundo. Sin embargo, se tiene noticia de un individuo macho de 4,2 m de alto y un peso de 12 274 kg, que fue abatido en 1955 en Angola, cuyo cuerpo se encuentra disecado en el Museo de Historia Natural de Washington.

El elefante africano de sabana se caracteriza por su gran cabeza, amplias orejas que cubren los hombros, trompa larga y musculosa, presencia de dos «colmillos» en la mandíbula superior, bien desarrollados en ambos sexos aunque mayores en los machos. En su ambiente natural viven entre 40 y 50 años, pues un elefante adulto no tiene enemigos naturales, con excepción del hombre. A partir de los 40 años sus últimos dientes se desgastan y les es imposible comer, y mueren. En cautiverio pueden vivir más tiempo por los cuidados y alimentación que reciben pueden llegar a los 60 años.

  • Ver descripción y fotos

  • Loxodonta africana in portoghese

    Elefante africano

    È vietato concedere licenze per l'importazione di avorio greggio o lavorato ottenuto dall'elefante africano (Loxodonta africana).

    É proibida a emissão de licenças de importação para marfim em bruto e marfim trabalhado derivado do elefante africano (Loxodonta africana).

    Elefante Africano

    È vietato concedere licenze per l'importazione di avorio greggio o lavorato ottenuto dall'elefante africano (Loxodonta africana).

    É proibida a emissão de licenças de importação para marfim em bruto e marfim trabalhado derivado do elefante africano (Loxodonta africana).

    Loxodonta africana

    È vietato concedere licenze per l'importazione di avorio greggio o lavorato ottenuto dall'elefante africano (Loxodonta africana).

    É proibida a emissão de licenças de importação para marfim em bruto e marfim trabalhado derivado do elefante africano (Loxodonta africana).


    Video: African elephant video Loxodonta africana 32


    Forrige Artikel

    Echeveria multicaulis (Kobberrose)

    Næste Artikel

    Ginseng